tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Kontra για την ακρίβεια: Όσο καθυστερεί η λήψη μέτρων, η κατάσταση θα γίνεται ανεξέλεγκτη

Την ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων, εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κύματος ακρίβειας σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα τόνισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”, στις 29/3/2022.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε πως οι προτάσεις του Ε.Ε.Α. για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, καθώς και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης από το 13% στο 6%, φαίνεται ότι συζητούνται από την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως τελικά θα υιοθετηθούν, καθώς οι αντοχές έχουν εξαντληθεί.

“Πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσα”, επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως και η παρέμβαση της κυβέρνησης για τα κέρδη των εταιριών ενέργειας πρέπει να γίνει τώρα, προκειμένου να ελαφρυνθούν το ταχύτερο τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημείωσε πως επηρεάζονται οι τιμές σε σπορέλαια και σιτάρι, ενώ αν συνεχιστεί ενδεχομένως να υπάρξουν επιπτώσεις και στον τουρισμό, ωστόσο εκτίμησε πως η ενεργειακή κρίση προϋπήρχε και θα παραμείνει ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πολέμου.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, δεν θα υπάρξουν ελλείψεις αγαθών, όμως θα αναγκαστούμε να τα πάρουμε από άλλες αγορές, που σημαίνει ακριβότερα, επομένως και περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού.

Δείτε το βίντεο: