tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Πρώτη κατοικία: “Παγώνουν” οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

Και σε θέματα της οικονομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την ενέργεια καθώς και στην προώθηση ελληνικής πρότασης για ευρωπαϊκή στήριξη σχετικά με την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος των πολιτών.

Στάθηκε ακόμη στο νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, «μία παρέμβαση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη τώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση την οποία δέχονται τα νοικοκυριά και το εισόδημά τους», όπως επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, συνολικά οι Έλληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019.

Σχετικά με την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με το νέο νομοσχέδιο παγώνει κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες.