tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κανονικά γίνεται η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης

Φαίνεται ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του νησιού, καθώς έως το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Φαίνεται ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης του νησιού, καθώς έως το μεσημέρι του Σαββάτου δεν υπάρχουν διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε ανακοίνωση του τονίζει ότι εκτός σοβαρού απροόπτου διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης.

Πάντως στην ανακοίνωση του καταλήγει με την παράκληση να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

Διευκρινίζεται επίσης ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης μετά από μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο νησί, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, στους επισκέπτες, σε επιχειρηματίες, ενώ έβλαψε και την εικόνα της Σαντορίνης, ενός από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.

Χθες βρέθηκαν στο νησί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, προκειμένου να διαπιστώσουν γιατί δεν είχε αποκατασταθεί γρηγορότερα το πρόβλημα.

Όπως τόνισε μετά από σύσκεψη που έγινε ο υπουργός Εσωτερικών, «το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές», προσθέτοντας ότι «μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο -όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ- η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως».