tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μετά τον Σόιμπλε και ο Όλι Ρεν μιλάει για νέο πακέτο βοήθειας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άνοιξε την συζήτηση για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ο Ευρωπαίος επίτροπος την συνεχίζει.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άνοιξε την συζήτηση για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και ο Ευρωπαίος επίτροπος την συνεχίζει.

 

Ο κ. Ρεν, μιλώντας σε φινλανδική εφημερίδα, δεν απέκλεισε αυτή την πιθανότητα, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι η μοναδική επιλογή.

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα. «Τότε», λέει ο κ. Ρεν, «θα εξετάσουμε επίσης την πιθανή συνέχιση και χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος».

«Η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί για παράδειγμα με την παράταση της διάρκειας των δανείων», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, σύμφωνα με το Reuters. Οικονομικοί αναλυτές δεν αποκλείουν, αν ισχύσει τελικά αυτή η παράταση, να συνδυαστεί και με μείωση των επιτοκίων.

Το καίριο ζήτημα, σημείωσε, είναι η ικανότητα της Ελλάδας να υλοποιήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το τρέχον πρόγραμμα και η ικανότητά της να παράγει δημοσιονομικά πλεονάσματα.

Η τοποθέτηση αυτή, ήρθε μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα στήριξη από τους εταίρους της, για το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2016 και θα πρέπει να υπάρξει και νέο πρόγραμμα.