tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ληξιπρόθεσμα: δόσεις από 10 ευρώ το μήνα για χρέη ως 5.000 ευρω

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνουν και ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα σε πολλούς φορολογούμενους.

 

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνουν και ρυθμίσεις που δίνουν ανάσα σε πολλούς φορολογούμενους. Ειδικά σε ό,τι αφορά σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 5.000 ευρώ η ρύθμιση προβλέπει ακόμη και δόσεις από 10 ευρώ το μήνα.

 

Ουσιαστικά από τη ρύθμιση θα μπορούν να ωφεληθούν και οι φορολογούμενοι με οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, αρκεί όμως να μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους με διαφορετικό τρόπο.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών οι οφειλές φυσικών προσώπων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως 31/12/2012 και δεν υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ θα μπορού7ν να εξοφληθούν σε μηνιαίες δόισει οι οποίες είναι δυνατό να ανέρχονται σε ποσό 10 ευρώ ή μεγαλύτερο ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Ουσιαστικά με τη ρύθμιση αυτή καταργείται και το ανώτατο όριο δόσεων αφού αυτές πλέον μπορεί να ανέλθουν και σε εκατοντάδες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρύνονται με τόκους.